Medovina

Vždycky jsem chtěla mít vlastní vinici a víno.

 Tento  letitý sen se  mi nejspíš nesplní, protože „bydlím blbě“,   vinice u nás na Borovansku nejsou . Nicméně  medovina ( rozuměj medové víno) je  přece také nápoj,  který dokáže být nesmírně variabilní v chuti,  potěšit nás svou barvou, vůní,  dopřát nám pocit bezstarostnosti a radosti. A stejně jako hrozny  vína pro vinaře , tak i  med pro  „medovinaře“ je oním  nosičem potenciálu,  příslibem nadšení  z vlastní  tvorby, očekávání, ochutnávání, příležitostí k setkávání s přáteli.

Medovina a já

Začalo to  nevinně v r. 2015. Koupí  prvních  dvou  5 l  demižonků, kvasných  zátek , kvasinek a použitím medu  od  manželových včel. Nemám s výrobou medoviny  žádné zkušenosti, jdu na věc s tím, že když medovina  povede a bude  k pití,  tak   super!- no a když  to k pití nebude, tak  se zase tolik neděje,  na lopatky nás  to nepoloží. Demižonky zaujaly  čestné místo  v obýváku, s manželem jsme několik týdnů  sledovali kvašení- stočili  a jo! Dalo se to pít.

V r. 2016 už byl  můj záměr jasný,  bude se vyrábět medovina- a rok 2016 byl ve znamení pokusů. Vyrobila jsem první vzorky  medoviny s chmelem, s černým rybízem, s bezinkami,  s jahodami, s malinami.

Napsáno  26.9. 2019  Pokračování později, nakoukněte!

 

 

Komentáře jsou uzavřeny.

  • Med není jed- všechny barvy medu

    objevte se mnou všechny chutě a barvy medu a medoviny . Podobně jako moje včely se snažím sbírat potřebné přísady (ovoce, plody, byliny) jen v okruhu 5 km, tak říkajíc kolem komína, nebo kolem včelnice, chcete-li. A je toho dost!
  • Poslední aktualizace webu

    19.02.2018